Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η μαγεία των υπεραποστάσεων

από την Montis Ordo
Υπάρχει ένα σημείο που το σώμα υπερβαίνει τα όρια της αντοχής. Τότε πας με το μυαλό. Οι μύες σε ειδοποιούν ότι δεν αντέχουν άλλο κι εκεί το σώμα υποτάσσεται στο μυαλό και συνεχίζει.

Το Protect Aoos ήταν μια πολύ σκληρή δοκιμασία για τους ποδηλάτες. Στόχος ήταν ο τερματισμός. Τα 120 χιλιόμετρα, στην καρδιά της Πίνδου, με τις παρατεταμένες ανηφόρες, τις κακοτράχαλες κατηφόρες και τα υπέροχα τοπία ήταν μια πρόκληση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ένας αναβάτης υπεραποστάσεων. Έτσι από την Παρασκευή άρχισαν να συγκεντρώνονται στη Βωβούσα όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες. Ανάμεσα τους ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας που δικαιολόγησε τον τίτλο του καλύπτοντας τα 120 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 5½ ώρες και κατέκτησε άξια και με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση.



Εκτός από την πολύ καλοσχεδιασμένη διαδρομή και τη φύση που ήταν ‘στα καλύτερα της’ αυτό που αξίζει να να σημειωθεί είναι η πολύ ωραία φιλοξενία και το κλίμα που επικρατούσε σε μια εκδήλωση που ανέβασε τον πήχη στις διοργανώσεις. Η Βωβούσα, ένα ακριτικό χωριό που το χειμώνα αριθμεί 50 κατοίκους, γέμισε ποδηλάτες και επισκέπτες. Διοργανωτές και κάτοικοι ήταν καθόλα έτοιμοι να τους υποδεχθούν, να τους εξυπηρετήσουν και να κάνουν τη διαμονή ακόμα πιο ευχάριστη.

Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την προστασία του Αώου ποταμού και έφερε σε πέρας το σκοπό της. Απέδειξε ότι ενάντια στα σχέδια πολιτικών και εργολάβων που ορέγονται τη λεηλασία της φύσης και την εκτροπή του ποταμού στο όνομα του οικονομικού κέρδους -που συνεπάγεται την καταστροφή ίσως του πιο παρθένου οικοσυστήματος στην Ελλάδα-, υπάρχει μια άλλη εναλλακτική, η βιώσιμη ανάπτυξη, η πραγματική πρόοδος. Η δημιουργία υποδομών ώστε να ξαναζωντανέψει η ελληνική επαρχία, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη για χαρά, δημιουργικότητα , ελευθερία και αυτοπραγμάτωση. 
πηγή: Montis Ordo (www.montisordo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου