Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ 120 & ΤΩΝ 30km

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που δηλώσατε συμμετοχή στη διοργάνωσή μας και έμμεσα συμμετέχετε στην προσπάθειά μας για τη διάσωση του ΑΩΟΥ και την αξιοπρέπεια των ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ!
Η μαζική συμμετοχή σας μετά από μια αιφνιδιαστική προκήρυξη, (3 μήνες το AOOS ULTRA σχεδόν μήνας το FUN RACE), σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή, μας φορτώνει με το άγχος της ευθύνης και το χρέος να σταθούμε και εμείς πλέον συνεπείς απέναντί σας.
Η διαδρομή των 120χλμ είναι αλήθεια πως δεν είναι και η ευκολότερη! Για αυτό άλλωστε δηλώσατε συμμετοχή. Για την πλήρωση που μόνο όσοι ΙΔΡΩΝΟΥΝ και ΠΟΝΑΝΕ νιώθουν, για την ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ, όσα και αν δώσεις, για τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ στους αμύητους. Για την ΗΘΟΠΛΑΣΙΑ που επιφέρει η άθληση και ο αγώνας!
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να συνδράμουμε στην προσπάθειά σας είτε σκοπός της είναι η διάκριση είτε ο τερματισμός. Επιδίωξή μας είναι ο τερματισμός όλων πριν τις 19:30 το απόγευμα για λόγους ασφαλείας. Αυτό απαιτεί μέση ωριαία ταχύτητα μικρότερη των 12χλμ/ώρα που επιτυγχάνεται με σωστή διαχείριση δυνάμεων και τροφοδοσία. Για το λόγο αυτό θέτουμε όριο τις 5 (πέντε) ώρες στο 58ο χλμ, στο σταθμό «Αγίας Μακρίνης» και τις 7.30 στο 85οχλμ, σταθμός «Φλαμπουραρίου». Από εκεί και πέρα θα υπάρχει στενή παρακολούθηση και πέραν των δύο τελευταίων σταθμών στα «Εικονίσματα» και τον «Λάκκο του Παππά». Αυτό γιατί από το Φλαμπουράρι ξεκινάει η τελευταία δύσκολή  ανηφόρα με συσσωρευμένη κούραση από την άλλη δε, θα υπάρχει επάρκεια εθελοντών από τους προηγούμενους σταθμούς.
Σηματοδότηση υπάρχει παντού, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι διασταυρώσεις με μέγιστη απόσταση σήμανσης τα 500μ., αν και είναι πολύ λίγα τα σημεία που δεν θα είναι πολύ πυκνότερη και θα φτάνει σε ορισμένα σημεία ακόμη και ανά 50μ. Ακολουθάτε πάντα το γαλάζιο χρώμα που θα το βλέπετε πάνω σε δέντρα, σε βράχους, ή ακόμη και πάνω στο δρόμο. Στις διασταυρώσεις η πορεία που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσετε  σηματοδοτείται με κόκκινο χρώμα ακόμη και για 50μ μέσα στη λάθος πορεία μήπως κάποιος αφηρημένα την ακολουθήσει. Ακόμη και πέτρες πάνω στην πορεία στις διασταυρώσεις είναι χρωματισμένες με γαλάζιο για τη σωστή πορεία και κόκκινο για την λανθασμένη. Σε πολλές επίσης η λάθος πορεία θα κλείνεται και με κόκκινη ταινία σήμανσης.
Σημεία με τεχνικές ιδιαιτερότητες θα συναντήσετε:
Στο 7ο περίπου χλμ για λιγότερο από 400μ, κατηφορική ατραπός που δεν μπορεί να θεωρηθεί δύσκολη.
Στο 10ο χλμ μια τεχνική στροφή βγαίνοντας από γκαλντερίμι στο δρόμο μέσα στη Βωβούσα.
Πρίν το 47ο χλμ μεταξύ των σταθμών «Βρύση Λάιστας» και «Βρύσης Τσούκα»,  ο δρόμος διακόπτεται για 50 μ., (έχει παρασυρθεί από ρέμα) και είναι πιο λογικό να πάρετε το ποδήλατο στα χέρια.
Τρία (03) χλμ μετά την Αγία Μακρίνη  βρίσκονται τα 150 πιο απότομα μέτρα της διαδρομής που η ανηφόρα σταδιακά φτάνει μέχρι και 27%. Το πιθανότερο είναι να πάρετε το ποδήλατο στα χέρια! Μετά βέβαια ακολουθεί ξεκούραση με την κατηφόρα μέχρι το σταθμό της Δόλιανης  και το Μοναστήρι της Βουτσάς στον ποταμό Βάρδα.
Μπαίνοντας στη Δόλιανη περνάτε από κατηφορική ατραπό περίπου 200μ με ασταθείς πέτρες μέτριας δυσκολίας και μετά 100μ κατηφορικού γκαλντεριμιού.
Τελευταίο τεχνικό σημείο βρίσκεται στο 107 περίπου  χλμ όπου περνάτε  κατά μήκος κατηφορικού ρυακιού για 100μ.

Τα ανωτέρω σημεία δεν μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα ούτε τεχνικά δύσκολα, αν τα χειριστείτε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας ούτε έχουν διάρκεια που επηρεάζει το συνολικό σας χρόνο.

Γενικά η διαδρομή έχει κομμάτια γρήγορα ακόμη και στις ανηφόρες της για τους καλά προπονημένους, στο μεγαλύτερο μέρος της δεν έχει κραδασμούς και η πιθανότητα για τεχνικές βλάβες είναι μικρή. Η πιθανότητα για λάστιχο είναι επίσης  μικρή και αφορά κυρίως την περιοχή μετά τη Μονή Βουτσάς που όμως είναι ανηφόρα και τη μειώνει ακόμη περισσότερο.

Όσον αφορά τους σταθμούς τροφοδοσίας θα διαθέτουν όλοι νερό ηλεκτρολύτες, «ενεργειακό ελιξήριο» θα παρέχεται στο σταθμό Μόρφας, Αγίας Μακρίνης και Φλαμπουραρίου. Τεχνική υποστήριξη από συνεργείο θα υπάρχει στη Βωβούσα από το πρωί του αγώνα και στη Δόλιανη. Δυνατότητα για λίπανσης αλυσίδας, εξολκέας και αριθμός από σαμπρέλες θα υπάρχει στους σταθμούς από τη Βρύση Λάιστας και μετά. Ενεργειακά gels και bars θα χορηγηθούν και πριν την εκκίνηση. Σε ορισμένους σταθμούς μετά τα μισά της διαδρομής θα υπάρχει και στερεά τροφή.

Θα ήταν περιττό και ανούσιο να γίνουν περιγραφές διαδρομής αφού από μόνοι θα τη βιώσετε με τον πιο όμορφο τρόπο!

Όσον αφορά τα 30χλμ, που ξεκινούν από τη Βωβούσα Η διαδρομή είναι η ίδια με αυτή των 120, όλη η διαδρομή είναι πολύ ομαλή και γρήγορη, ακόμη και η ανηφόρα, έχει ένα σημείο τροφοδοσίας στη θέση «Πετρούμσα» στο 12χλμ (21ο-22ο  των 120) και ανακάμπτει προς Βωβούσα με συνεχή κατηφόρα 2.5χλμ πριν το σταθμό «Μόρφα» των 120.

Προσοχή στην ενδυμασία σας τόσο για τον αγώνα όσο και για την παραμονή σας στη Βωβούσα!

Ελπίζουμε για το καλύτερο
και προσπαθήστε να τερματίσετε γρήγορα!
Η αγκαλιά του ΑΩΟΥ σας περιμένει 15 μέτρα από τον τερματισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου